Beste mensen,  De Kerstdagen 2012 staan voor de deur, evenals het Nieuwe Jaar 2013.  Al met al drukke dagen om een en ander feestelijk voor te bereiden qua versiering,  of diners, of bijzondere maaltijden thuis of buitenshuis, of dans parties, of concerten, of kerkdiensten.  Allemaal om gezellig bij elkaar te zijn. Feest!  Een bijzonder kindeke was geboren, volkomen perfect, de verlosser, de boodschapper van het eeuwige licht………!

Maar wat zitten we toch eigenlijk nu in een dieptepunt en met vaak een gevoel  van onmacht.  Hoe komen we uit die ellende van oorlogen en doodschieten en pijnigen en kwetsen.  Wanneer stopt dat eindelijk.  Het lijkt of de mens zijn/haar ZELF verloren heeft en dat is eigenlijk ook wel zo. Want als je terug gaat naar je eigen diepten, vind je rust, diepe rust, waaruit je  eigen kracht ontspruit en je als herboren en evenwichtig persoon weer naar buiten treedt en kunt relativeren ( Relativeren, zoals mijn vader ons dat altijd voor ogen hield. Hij was een bemind man in zijn tijd).

We moeten stoppen met alles maar over zijn kant te laten gaan. In veel zaken beslist nu de politiek en de politiek van veel landen zijn met elkaar verbonden en als dat nog niet op alle fronten gelukt is, dan zullen ze ernaar streven. Wie zal als hoogste winnaar over 30 jaar, of zelfs misschien wel eerder,  uit de bus komen?  Dat je als ééns een zelfstandig  land niet meer over je eigen wetten en functies mag en kan beslissen…!!!!  Het gaat alleen over GELD en multinationals, biotechnologie en nauwelijks meer over menselijke waarden die verbonden zijn met  de zuiverheid van  het LEVEN zelf, met dieren en planten en hun omgeving, een leven zoals een leven geleefd behoord te worden met diepe stilte en kracht en blijheid vooruit. De kracht van het oorspronkelijke zaad, gevoed door de vruchtbare aarde die omgewoeld is door bodemcultures en voeding heeft afgegeven voor de planten.  Een zee waarin alle voedsel voor de vissen te vinden is. Vissen die weten natuurlijker wijs waar en in welk gebied zij behoren te leven en waar zij hun voedsel  kunnen vinden.  Nu worden de zeeën leeggevist en de vis als vismeel gevoerd aan kweekvis met daarbij toegevoegd gg soja.  Als er een tekort is aan vis in de zee, groot of klein, kunnen de wilde vissen en andere zee-bewoners niet meer groeien en zal er plantaardig voedsel als o.a. gg soja aan de kweekvissen worden gegeven en God mag weten wat voor andere gemanipuleerde planten.  De menselijke fantasie-brein heeft hier een groot aandeel in. Zij denken alles beter te kunnen regelen dan de natuur (Nutreco) en de wilde zalm en andere wilde vis wordt duur betaald, zolang er nog vis blijft bestaan. Want het evenwicht in de wateren wordt wreed verstoord. Alles om de angstkreet van de honger in de wereld. Ik geloof daar niet in.   De honger wordt door de mens zelf gecreëerd. Er is land genoeg maar de boeren krijgen geen kans. En de verhalen van Louise Fresco zijn noch het ei, noch de kip.

Het volgende trieste verhaal wil ik even kwijt. Er ligt een kennis van ons in het brandwondenziekenhuis in Beverwijk. Zijn vriendin A. vertelde mij dat hij gisteren beschimmeld brood te eten kreeg (was van afgelopen vrijdag!),  waarop natuurlijk een opmerking over gemaakt werd. Antwoord van de staf: BEZUINIGING!!!!   Voor het warme eten kregen ze 2 lepels aardappelpuree en 4 stukjes kibbeling. De vraag waar de groente bleef:  BEZUINIGING!!!! Voor de Kerstdagen krijgen ze een doosje eten uit de diepvries…!!!  En dat is de politiek die bezuinigt op de ZORG……!!!!  Wanneer doet de politiek zelf eens een duit in het zakje door minder te vergaderen of in een goedkopere auto rijden, of minder onkosten te declareren, of eigen koffie te betalen, … enz. !

Laten we ons zelf (behalve de vegetariërs onder ons)  eens gaan opleggen om 2 x per week vlees te eten en dan ook nog minder, 1 x per week  ei, 1 x per week een stukje vis, 1 x per week stukje kip, 1 x per week iets met kaas en 1 x per week restanten en een boterham met “plicht” zoals wij dat vroeger noemden. Erwten en bonen zijn ook eiwitten. Wel aan te bevelen is alles biologisch  in verband met vervuiling in het lichaam zoals antibiotica, hormonen, chemicaliën, gg-voedsel  en Kant en Klaarpakjes. Onze kinderen en kleinkinderen hebben zeker krachtvoer nodig om gezond op aarde te komen en gezond te blijven want de mens is aan het verzwakken en dat begint bij de ontwikkeling van het jonge leven, de babies.

Hopelijk heb ik jullie Kerstdiner nu niet verstoord en wens jullie allen een paar mooie Kerstdagen toe.  Met heel veel groeten, Jeanine.  www.natuurwetmoeders.nl